Nieuw !!!

Beschikbaar in de winkel

Minimum 20  dagen gerijpt :Bazadaise,

Sashi, Holstein, Simmental, Belgisch wit blauw 

Dry aged :  

 

Belgisch Witblauw

Het Belgisch witblauw of ook als BBB, naar de Franstalige naam, Blanc bleu Belge, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Het ras komt hoofdzakelijk voor in Midden en Hoog België maar men vindt het ras over de hele wereld terug. Het Belgisch witblauw staat bekend om zijn imposante spiermassa wat een excellente vlees - vet verhouding oplevert.Belgisch Witlauw is een – jawel – Belgisch ras dat zijn naam dankt aan zijn egaal witte vacht met een blauwige schijn. 

 

Blonde d'Aquitaine

Belangrijke eigenschappen zijn de natuurlijke geboorten van de kalveren, de hoge groei-potentie van de jonge dieren, de rusticiteit en lange levensduur van de koeien en de soberheid in onderhoud. Het ras is vooral gewaardeerd vanwege zijn superieure vleeskwaliteit, zelfs  tot op hogere leeftijd. De koeien met hun kalveren worden in kudden gehouden en vaak  wordt gebruik gemaakt van de dekstier voor natuurlijke dekking.

 

We hebben een kruising tussen deze twee rassen. Ons Belgisch wit blauw voor de malsheid en kleur van het vlees en de blond d'aquitaine om er nog meer smaak aan te geven.


West vlaams rood

 

Voor de beste vleeskwaliteit komen enkel dieren in aanmerking met een minimum leeftijd van 3,5 jaar voor de koeien en 2 jaar voor de ossen. Ze hebben de tijd gekregen om op basis van de lokale voeding te groeien en spiermassa op te bouwen.

 

Kenmerken van het vlees

- vrij donkerrood

- licht en fijn gepersilleerd

- het heeft een fijne vezel

Het vlees heeft een volle, intense smaak; het fijne vet zorgt voor een romige toets.

Simmentaler

Het Simmental rund bestaat al sinds de middeleeuwen. Het is een runderras dat hoofdzakelijk in Oostenrijk wordt gekweekt, maar het komt ook voor in Duitsland, Zwitserland, Spanje en Zuid-Afrika. Het is een ware delicatesse.

De runderen zijn middelgroot, hebben stevige botten en zijn goed gespierd. De runderen lopen vrij rond in de Oostenrijkse bergen, waar ze veel kruiden eten waardoor het vlees karaktervol van smaak is. Ze worden pas geslacht als ze drie jaar oud zijn en twee keer gekalfd hebben.

Door deze langzame kweekmethode is het vlees van het Simmental rund fijn van structuur en heeft het een goede vet dooradering.

Hiervan hebben we alleen de côte à l'os en filet pur.


Om jullie te laten proeven en ontdekken uit andere soorten runderrassen werken we samen met Luc uit Essen. Hij beschikt over verschillende rassen zoals je kan zien op zijn website hieronder. Ga gerust eens kijken!