Beschikbaar in de winkel

Minimum 20  dagen gerijpt : Belgisch wit blauw

Dry aged :  Red Angus

 

Wij werken met 2 plaatselijke boeren voor ons Belgisch witblauw.  Dirk uit Ottenburg en Yves uit Sint Agatha Rode. U zal proeven dat deze veel smaak hebben en heel mals zijn. 

 

Belgisch Witblauw

Het Belgisch witblauw of ook als BBB, naar de Franstalige naam, Blanc bleu Belge, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Het ras komt hoofdzakelijk voor in Midden en Hoog België maar men vindt het ras over de hele wereld terug. Het Belgisch witblauw staat bekend om zijn imposante spiermassa wat een excellente vlees - vet verhouding oplevert.Belgisch Witlauw is een – jawel – Belgisch ras dat zijn naam dankt aan zijn egaal witte vacht met een blauwige schijn. 

 

 


Om jullie te laten proeven en ontdekken uit andere soorten runderrassen werken we samen met Luc uit Essen. Hij beschikt over verschillende rassen zoals je kan zien op zijn website hieronder. Ga gerust eens kijken!

 

West vlaams rood

 

Voor de beste vleeskwaliteit komen enkel dieren in aanmerking met een minimum leeftijd van 3,5 jaar voor de koeien en 2 jaar voor de ossen. Ze hebben de tijd gekregen om op basis van de lokale voeding te groeien en spiermassa op te bouwen.

 

Kenmerken van het vlees

- vrij donkerrood

- licht en fijn gepersilleerd

- het heeft een fijne vezel

Het vlees heeft een volle, intense smaak; het fijne vet zorgt voor een romige toets.